GRUPE

Grupa Mica A

Grupa Mica B

Grupa Mijlocie

Nu exista decat o ratare: aceea de a nu mai fi copil.

 Emil Cioran

Marea majoritate a studiilor in domeniu demonstreaza ca dezvoltarea optima a copilului depinde de alimentatie, afectiune si stimulare in primii ani de viata. Interactiunile sociale sunt la fel de importante pentru creierul copilului ca si hrana, sunetele sau lumina.

Neglijarea acestei perioade poate afecta capacitatile de invatare si dezvoltare, asadar educatia timpurie are un impact semnificativ asupra increderii in sine, curiozitatii si comportamentului copilului. 

Grupa Mica A

Perioada cuprinsa intre 2 si 3 ani este un moment foarte important in dezvoltarea unui copil, iar educatia joaca un rol esential an aceasta etapa. Desi pare o varsta frageda, copiii de 2-3 ani sunt foarte receptivi la invatare si pot asimila informatii cu usurinta. 

Educatia timpurie in aceasta perioada are multiple beneficii, contribuind la dezvoltarea cognitiva, sociala si emotionala a copilului. Prin intermediul jocului si a interactiunii cu alti copii si adulti, acestia isi dezvolta abilitati precum limbajul, coordonarea motorie, atentia si concentrarea. De asemenea, educatia la această varsta contribuie la dezvoltarea autonomiei si a abilitatilor de comunicare, facilitand tranzitia catre etapele urmatoare ale invatamantului.

Grupa mica B

Educatia la varsta de 3-4 ani este o perioada in care copiii încep sa-si dezvolte si mai mult abilitatile cognitive si sa-si largeasca orizonturile. Aceasta etapa este caracterizata de o crestere rapida a vocabularului si de inceputul formarii cunostintelor de baza. 

Educatia prescolara la aceasta varsta se concentreaza pe stimularea creativitatii, explorarea mediului inconjurator si dezvoltarea abilitatilor sociale. Prin intermediul activitatilor interactive, copiii sunt expusi la diferite concepte si domenii, precum matematica, stiintele, literatura si artele. Prin joc ei invata sa coopereze cu alti copii, sa-si exprime emotiile si sa-si dezvolte increderea in propriile abilitati.

Grupa Mijlocie

Perioada de 4-5 ani marcheaza un moment important  dezvoltarea copilului, in care fundatia pentru invatarea pe termen lung este pusa. Educatia in aceasta etapa se concentreaza pe consolidarea abilitatilor de baza iar copiii invata prin joaca cifrele, isi imbunatatesc abilitatile de scriere si incep să exploreze conceptele matematice.

Prin intermediul activitatilor interactive si a jocurilor de rol, acestia isi dezvolta creativitatea, imaginatia si abilitatile de rezolvare a problemelor.

Grupa Mare

La varsta de 5-6 ani, educatia devine tot mai importanta in pregatirea copilului pentru scoala si pentru o viata independenta. In aceasta perioada, joaca continua sa aiba un rol esential in procesul de invatare.

Pe langa aspectul ludic, educatia la aceasta varsta are si un accent pe dezvoltarea abilitatilor academice. Copiii invata literele si cifrele prin activitati interactive si pline de culoare, care ii stimuleaza sa exploreze si sa descopere intr-un mod placut si interesant. Prin intermediul jocurilor matematice si al experimentelor simple de stiinta, ei isi dezvolta gandirea logică si abilitatile de rezolvare a problemelor.

gradinitabentipami@yahoo.com

0362 808 935

Str. Victor Babes, nr. 34B,

Baia Mare

Gradinita Bentipami

Gradinita Bentipami