SERVICII

Copiii trebuie invatati cum sa gandeasca, nu ce sa gandeasca

 (Margaret Mead)

Cuvintele cunoscutului antropolog Margaret Mead vin in sprijinul dovezilor stiintifice care arata ca primii ani de viata sunt decisivi, critici in formarea abilitatilor mintale la copii, a personalitatii si comportamentului lor social si de foarte multe ori, consecintele ratarilor la varsta timpurie amprenteaza semnificativ viata individului ajuns la varsta adulta.

Educatia timpurie este cea mai importanta si mai complexa etapa in dezvoltarea copiilor, acopera intervalul de la nastere pana in jurul varstei de intrare a copilului in invatamantul obligatoriu (de regula, 6 ani) si reprezinta perioada in care au loc cele mai profunde transformari si achizitii fundamentale.

Program scurt

*Nu sunt incluse in pret activitatile optionale si evenimentele, serbarile de pe parcursul anului scolar, excursiile si taberele.

Vacante

Vacantele sunt bine-meritatele pauze de care avem nevoie cu totii astfel incat sa putem petrece timp de calitate atat cu prietenii nostri cat si cu familia. Asadar, avem vacanta o saptamana de sarbatorile Pascale, o saptamana de Craciun, de zilele libere nationale prevazute de stat si in luna August. 

Activitati extracurriculare si optionale:

Activitatile extracurriculare ofera copiilor oportunitati de invatare si dezvoltare in afara programului scolar. Prin intermediul acestor activitati, se transmit informatii din diferite domenii, cum ar fi muzica, literatura si arta plastica, contribuind la dezvoltarea competentelor si abilitatilor copiilor. Acestea le permit copiilor sa-si construiasca relatii sociale, sa-si exerseze si sa-si dezvolte abilitatile lingvistice, sa rezolve probleme, sa negocieze, sa coopereze si sa utilizeze simboluri, iar totodata, le  dezvolta o gandire independenta, toleranta fata de idei noi, capacitatea de a identifica si rezolva probleme, precum si capacitatea de a critica constructiv. 

Incepand de la grupa mijlocie, copii se pot bucura in cadrul gradinitei de diferite activitati extracurriculare:

Adaptarea treptata

Ajuta-l sa faca primul pas spre propria reusita!

Avand in vedere ca este un eveniment atat de important, copilul are nevoie sa fie pregatit din timp pentru gradinita. Acest lucru se realizeaza treptat. Momentul in care trebuie sa te desparti de el si sa il lasi la gradinita este cel mai dificil pentru micut.

Iata cateva trucuri care il vor ajuta pe copil sa treacă mai usor peste momentul despartirii de parinti:

  • Fiti cinstiti in privinta timpului cat va sta la gradinita. Daca considerati ca micutii nu au notiunea timpului si ii pacaliti ca va intoarceti imediat, acestia va asteapta nerabdatori, in loc sa inceapă sa exploreze noul mediu;
  • Acceptati emotiile copilului fara sa i le inabusiti. Este firesc ca la inceput sa se simta trist, speriat sau poate chiar furios;
  • Prezentati-i educatoarea ca pe o prietena de-a voastra. Ea va fi cea mai importanta pentru el in lipsa voastra;
  • Nu plecati pe furis si nu va ingrijorati daca atunci cand veniti sa il luati de la gradinita este morocanos sau suparat, este o reactie normala dupa despartire.

Nr. 422/01.09.2022

STRUCTURA ORGANIZATORICA A GRADINITEI CU PROGRAM NORMAL SI PROGRAM PRELUNGIT “BENTIPAMI”

An Scolar 2022-2023

Organigrama

Oferta gradinitei

Regulamentul nostru intern

Suntem o gradinita acreditata

gradinitabentipami@yahoo.com

0362 808 935

Str. Victor Babes, nr. 34B,

Baia Mare

Gradinita Bentipami

Gradinita Bentipami